Homoseksualiteit en monogamiteit

Velen willen ons doen geloven dat een homoseksuele relatie niets anders is dan een variatie op een heteroseksuele relatie. Het belangrijkste verschil tussen beide relaties is dan dat bij een heteroseksuele relatie de partners van verschillend geslacht en bij een homoseksuele relatie van hetzelfde geslacht zijn.

We hebben al gezien dat de Bijbel het huwelijk enkel en alleen omschrijft als een geestelijke en lichamelijke éénwording tussen een man en een vrouw. Volgens de Bijbel er alleen ruimte voor seksualiteit binnen het monogame huwelijk tussen man en vrouw.

Volgens de Bijbel is het huwelijk tussen één man en één vrouw. Het huwelijk is er tot de dood één van beide wegneemt. Een belangrijk aspect van het Bijbels huwelijk is dan ook het monogaam is: één man en één vrouw.

Toegegeven: bij bijvoorbeeld de aartsvaders kom je niet-monogame huwelijken tegen. Dat is overigens geen enkele reden om te denken dat deze ook goedgekeurd werden. In het leven van Abraham, maar ook dat van Jacob kun je heel duidelijk merken wat voor spanningen “veelwijverij” met zich mee heeft gebracht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.