Moordenaar stel bioscoop Groningen opgepakt

Gisteren werden in de bioscoop in Groningen een echtpaar (Gina en Marinus) dat daar schoonmaakt bruut vermoord. Als snel maakte de politie de naam en beelden van de verdachte bekend. Inmiddels heeft de politie een verdachte opgepakt, die daarbij werd neergeschoten. Dit omdat hij een mes in zijn handen zou hebben gehad. De verdachte zou psychische problemen hebben volgens familie. Vorige week zou de verdachte nog voor de rechter hebben gestaan vanwege rijden onder invloed van drugs. De burgemeester reageert geschokt op de “doding”. Onze gedachten gaan uit naar de dochter en zoon (31 en 27 jaar) die vanwege zinloos geweld zomaar van vader en moeder beroofd zijn.

Ethiopië: etnisch geweld afgelopen dagen

In Ethiopië was afgelopen dagen veel etnisch gerelateerd geweld. Er lijkt ook een religieus aspect te zijn, getuige de volgende woorden van een priester:

“The attackers targeted Orthodox Christians,” he [Priest Firesebhat Getachew, head of an Orthodox church in Dodola] said by phone, adding that the victims were from the Oromo, Amhara, and Sidama ethnic groups. “The area is dominated by Muslims, and they don’t want us and the church there”“.