Daily Archives: October 23, 2019

Engeland: broer aanslagpleger Manchester Arena voor rechter

In Engeland moet de broer van de Libiër die een bloedige zelfmoordaanslag pleegde tijdens een concert in het Manchester Arena zich voor de rechtbank verantwoorden. Hij wordt verdacht van 22 moorden. Hij heeft ontkend schuldig te zijn aan deze 22 … Continue reading

Posted in Actualiteit | Leave a comment

Syrië: “Canadese” IS-er heeft geen spijt, wil alleen terug als hij niet voor rechter hoeft te komen

Een “Canadese” IS-er heeft geen spijt van zijn daden en wil alleen terug (met niet-Canadese vrouw en 3 kinderen) als hij zich niet hoeft te verantwoorden voor de rechter in Canada.

Posted in Actualiteit | Leave a comment

Pakistan: verboden voor niet-moslims om vastgoed te huren/kopen in chique gebieden Karachi

Volgens berichten zou het voor niet-moslims verboden zijn om vastgoed te huren of te kopen in de chique gebieden van Karachi.

Posted in Actualiteit | Leave a comment

VS: ds. John MacArthur over de Bijbel en vrouwelijke ambtsdragers

De in de VS bij evangelicalen bekende ds. John MacArthur vertelt over de afwijzing in de Bijbel van vrouwelijke ambtsdragers. Verder nog een preek van ds. MacArthur over 1 Tim. 2:12-15.

Posted in Bijbel en geloof | Leave a comment

Christenen Azië moeten beter beschermd worden volgens ACN

Volgens de katholieke organisatie Kerk in Nood (ACN) moeten Christelijke gemeenschappen in Azië beter beschermd worden tegen nationalistische regeringen en radicale islamisten. Dit is te lezen in het rapport “Persecuted and Forgotten?” (Vervolgd en Vergeten?) over m.n. de situatie in … Continue reading

Posted in Vervolgde kerk | Leave a comment

India: hoge militant en 2 assistenten Kasjmir gedood

Indiase veiligheidsdiensten zouden een belangrijke militant en 2 van zijn assistenten hebben gedood bij een antiterreur operatie in Kasjmir. De belangrijke militant een andere hebben vervangen die vorig jaar omkwam. Deze belangrijke militant zou hebben verklaard dat de strijd in … Continue reading

Posted in Actualiteit | Leave a comment

“Asielzoekers” mogen niet worden teruggestuurd naar Griekenland van RvS

“Asielzoekers” mogen van de Raad van State niet worden teruggestuurd naar Griekenland omdat daar de geen of onvoldoende toegang zou zijn tot gratis rechtsbijstand. Dit n.a.v. een zaak die door 2 Syriërs was aangespannen.

Posted in Actualiteit | Leave a comment

Afghaanse “stationsteker” gaat in hoger beroep tegen straf

De Afghaan die vorig jaar in op het CS Amsterdam bij een aanslag 2 mensen neerstak gaat in beroep tegen de hoge straf die hij heeft gekregen (26 jaar en 8 maanden en betalen van schadevergoedingen). De rechtbank oordeelde dat … Continue reading

Posted in Actualiteit | Leave a comment

Irak: 149 doden tijdens protesten, velen geschoten in hoofd of borst

Volgens een onderzoek uitgevoerd door de Iraakse regering zou zeker 70% van de 149 omgekomen demonstranten tijdens de protesten van afgelopen dagen in het hoofd of de borst zijn geschoten door “veiligheidsdiensten”.

Posted in Actualiteit | Leave a comment

Sri-Lanka: hoofd inlichtingdienst verantwoordelijk voor aanslagen tijdens Pasen

Het hoofd van de inlichtingendienst in Sri-Lanka wordt verantwoordelijk gehouden voor de bloedige aanslagen op kerken en hotels uitgevoerd door islamitische aanslagplegers op eerste Paasdag. Bij deze aanslagen kwamen 269 mensen om het leven.

Posted in Actualiteit | Leave a comment