Christenen Azië moeten beter beschermd worden volgens ACN

Volgens de katholieke organisatie Kerk in Nood (ACN) moeten Christelijke gemeenschappen in Azië beter beschermd worden tegen nationalistische regeringen en radicale islamisten. Dit is te lezen in het rapport “Persecuted and Forgotten?” (Vervolgd en Vergeten?) over m.n. de situatie in Syrië en Irak. Anders zal het Christendom in Azië op termijn met uitroeiing bedreigd worden. Vervolging van Christenen vindt plaats door het o.a. het schenden van de meest fundamentele mensenrechten: geweld (waaronder verkrachting), onwettige detentie, oneerlijke processen, verbieden van religieuze samenkomsten en vreedzame (religieuze) bijeenkomsten.

India: hoge militant en 2 assistenten Kasjmir gedood

Indiase veiligheidsdiensten zouden een belangrijke militant en 2 van zijn assistenten hebben gedood bij een antiterreur operatie in Kasjmir. De belangrijke militant een andere hebben vervangen die vorig jaar omkwam. Deze belangrijke militant zou hebben verklaard dat de strijd in Kasjmir voor de “islamitische zaak” is, en niets van doen heeft met “nationalisme”.

Afghaanse “stationsteker” gaat in hoger beroep tegen straf

De Afghaan die vorig jaar in op het CS Amsterdam bij een aanslag 2 mensen neerstak gaat in beroep tegen de hoge straf die hij heeft gekregen (26 jaar en 8 maanden en betalen van schadevergoedingen). De rechtbank oordeelde dat de Afghaan, die een verblijfsstatus in Duitsland zou hebben, zijn daden bewust heeft uitgevoerd en er geen berouw over heeft getoond.