Homolobby “redelijk dwingend” binnen (NGK) kerk?

Volgens emeritus NGK-predikant Gerard de Lange kan de homolobby binnen de kerk “redelijk dwingend” zijn. Hij schreef aan de kerkenraad: “U hebt de deur van het heilig avondmaal voor iedereen wijd open gezet, ook voor de gelovige homofiel. Is het wel nodig dat die mensen met naam en toenaam welkom worden geheten aan de tafel van de Heere? En dan nog een vraag: Als u dit toch doet, gaat u dat dan in het vervolg doen met alle mensen die afwijken van de norm?

Andere prikkelende uitspraken: “Realiseert men zich – door onder druk maar mee te doen – dat de homolobby nu feitelijk de baas is in de NGK? Ik vraag me af waarom men Jezus in onze kerk nog ‘Heere’ noemt, als men toch niet doet wat Hij zegt.

NGK infecteert de GKV en die twee samen de CGK
Hoe ging dat dan bij de voorbereidingen die tot dit besluit leidden? Wel, de kerkenraad dacht aan de eigen emerituspredikanten maar die zijn geen voorstander. Toen gingen de gedachten naar de eigen predikant, die door God middels de gemeente geroepen is om de gemeente te leiden. Maar die is ook niet vóór.
Uiteindelijk deden ze een beroep op de plaatselijke GKV collega (sic!) uit Ede. Die is namelijk een warm voorstander van de homo-acceptatie. Die mocht het verhaal doen.

De link naar het originele artikel op de website van ds. Gerard de Lange.