Engeland: onafhankelijke commissie gaat vervolging Christenen wereldwijd onderzoeken

In Engeland zal een onafhankelijke commissie onderzoek gaan doen naar de vervolging van Christenen wereldwijd. Over de gehele wereld werden afgelopen jaar zo’n 215 miljoen Christenen gediscrimineerd, verdrukt en vervolgd enkel en alleen vanwege hun geloofsovertuiging. Een “dramatische stijging. M.n. Christelijke vrouwen en kinderen zijn kwetsbaar en vaak slachtoffer van sexueel geweld. Gemiddeld zouden 250 Christenen per dag vermoord worden om hun geloof. “Vaak is de vervolging van Christenen een aanwijzing dat elke minderheid wordt vervolgd“, aldus minister van Buitenlandsze Zaken Jeremy Hunt. “Bisschop Truro is gevraagd om te onderzoeken op welke wijze de Britse regering meer kan doen tegen het lijden van vervolgde Christenen over de hele wereld“. Engeland “kan en moet meer doen“. Het onderzoek zal zich richten op vervolging van Christenen in landen in het Midden-Oosten, Afrika en Azië, ondersteuning vanuit Engeland en en aanbevelingen doen voor een omvattend beleid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.