China: systematische vervolging “Vroege regen Verbonds Kerk” in Sichuan

Van de “Vroege Regen Verbondskerk” in de Chinese stad Sichuan zijn 16 leden op “criminele gronden” en 4 “administratief” vastgezet, 5 worden vermist, 150 zijn ondervraagd door de politie en 700 voortdurend in de gaten door de autoriteiten. Zii die gevangen zijn mogen geen advocaat zien, en zij die vrijgelaten zijn vertellen van slagen en mishandeling tijdens de gevangenschap. De pastor van de kerk werd overgeplaats naar Beijing, en waar zijn vrouw is is niet bekend. De autoriteiten overvielen het kerkgebouw, de bibliotheek, leslokalen en het seminarie en namen bezittingen van de kerk in beslag. Ondanks deze systematische vervolging en de risico’s voor kerkleden die doorgaan met Bijbelstudiegroepen in huizen, is de kerk vastbesloten door te gaan met de samenkomsten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.