Italië: Duitse boot in beslag genomen vanwege bevorderen illegale migratie

De regering van Italië begint gek te worden van “hulp”organisatie die met hun schepen vlak bij de kust van Libië “vluchtelingen” oppikken die naar Europa willen. Deze worden vervolgens afgezet in Italiaanse havens. De Italiaanse autoriteiten hebben daarom een schip van een Duitse “hulp”organisatie in beslag genomen wegens het “bevorderen van clandestiene immigratie”. Italië verdenkt “hulp”organisaties er zelfs van dat zijn contact hebben met mensensmokkelaars. Het geduld van Italië met de EU begint op te raken.

Vorige maand werd een nieuwe code voor reddingsboten op de Middellandse Zee ingesteld. Zo zouden ze niet meer in Libische territoriale wateren mogen komen, geen licht meer mogen voeren om aandacht van “vluchtelingen” te trekken, en geen “vluchtelingen” mee overzetten op andere schepen. Wie zich daar niet aan houdt, zou geen toegang tot Italiaanse havens meer krijgen.

Mensensmokkelaars verdienen, vaak op gewetenloze en mensonterende wijze, jaarlijks miljarden aan mensensmokkel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.