Mag kerk zaalverhuur aan homo’s weigeren?

Lees het volledige artikel op: http://www.refdag.nl/nieuws/binnenland/utrecht_kerk_gaat_zelf_over_zaalverhuur_1_783865

Dat geen mens, ook een homoseksueel, gediscrimineerd mag worden, dat mag en moet voor iedereen duidelijk zijn.

Maar mogen christenen homoseksualiteit op grond van de Bijbel zien als iets wat op z’n minst al vanaf het begin nooit de bedoeling is (geweest) van de Schepper (Gen. 1:27, 2:18-24)? En mogen ze ook vanuit die overtuiging handelen? Is het onredelijk dat een kerk vanuit de Bijbel moeite heeft met homoseksuele praktijken, en vanuit die overtuiging ook liever geen zaal wil verhuren aan hen die deze praktijken als “normaal” zien?

We kunnen alleen maar hopen en bidden dat christenen die vrijheid in Nederland zullen houden. Maar ook dat christenen de vrijheid zullen nemen om het bevrijdende Evangelie aan iedereen, ook aan homoseksuelen, in alle nederigheid en liefde, zullen vertellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.