Mogelijk leefbare planeet ontdekt bij dichtstbijzijnde ster

Bij de dichtstbijzijnde ster, Proxima Centauri, die 4 lichtjaren van de aarde verwijderd is, is een planeet die mogelijk leefbaar zou kunnen zijn. De planeet, Proxima b genoemd, is iets groter dan de aarde, zou ongeveer dezelfde samenstelling als de aarde hebben. Bovendien zou er vloeibaar water op de planeet aanwezig kunnen zijn.

Uiteraard zal druk gespeculeerd worden of er leven is ontstaan en mogelijk verder geëvolueerd op deze planeet. Christenen kunnen beter weten. Leven ontstaat niet vanzelf, maar alleen door het scheppend handelen van de God van de Bijbel (Gen. 1). Het is niet uitgesloten dat er leven is op deze planeet. Maar zeker geen intelligent leven, zoals de mens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.