Geen methaan op Mars

Volgens de ruimtevaartorganisatie NASA heeft de verkenner Curiosity geen methaan op Mars gevonden. Klik op de link hieronder om het originele artikel te lezen.

http://www.jpl.nasa.gov/news/news.php?release=2013-285

Op de link hieronder een bericht in de Nederlandse media.

http://www.nu.nl/wetenschap/3580296/curiosity-ontdekt-geen-methaan-mars.html

Sommige bacterieën scheiden methaan uit. Het vinden van methaan zou kunnen wijzen op de aanwezigheid van bacterieën. Niet alle bacterieën scheiden methaan uit.

Al jaren wordt gespeculeerd over het bestaan van leven op Mars. Volgens de moderne wetenschap kan leven spontaan ontstaan uit dood materiaal. Dat leven zou zich volgens de evolutie theorie kunnen ontwikkelen in “hogere” levensvormen.

Christenen, die vasthouden aan de waarheid van de Bijbel,  kunnen dat niet geloven. Zij geloven dat leven niet toevallig kan ontstaan. Alleen God kan leven scheppen en geven. God schiep hemel en aarde, en al het leven, ook de mens.

Ook op Mars kan geen leven spontaan ontstaan (zijn). Daarom hoeft het Christenen niet te verbazen dat er op Mars geen methaan afkomstig van mogelijk daar levende bacterieën is gevonden.

1 thought on “Geen methaan op Mars

  1. Sommigen denken zelfs dat ons leven is ontstaan op Mars toen er nog een goede atmosfeer was. En het via een meteoriet (bacteriën) toevallig op de Aarde is gekomen. Wie weet komen we er ooit nog achter wat waar is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.