Evangelische Kerk Rheinland (Duitsland) tegen zending onder moslims

De Evangelische Kerk in Rheinland (Duitsland) heeft laten weten dat het tegen zending onder moslims is. In het verleden is onder het mom van zending veel mis gegaan. Het zou beter zijn om de “dialoog” met moslims aan te gaan.

Uiteraard is het belangrijk om niet te vergeten dat in de naam van het Christendom veel verkeerde dingen zijn gedaan. Maar de apostel Paulus gaf zijn leven voor Zijn Heer en de verkondiging van Zijn Evangelie. Niemand minder dan de gekruisigde en opgestane Heer gaf de opdracht om het Evangelie over de hele wereld te verspreiden (Matth. 28:18-20). Vanzelfsprekend is het belangrijk dat Christenen met verdraagzaamheid en respect voor de ander zich aan deze taak wijden. Een kerk die voorbijgaat aan de opdracht van de Heer van kerk zelf, mist uiteindelijk haar doel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.