Noorwegen: religieuze symbolen hoeven niet worden verwijderd

De autoriteiten in Noorwegen zijn teruggekomen van hun verzoek om kruizen en andere symbolen te verwijderen van gebouwen waarin vluchtelingen opgevangen worden. Een verzoek eerder daartoe riep nogal wat weerstand op.

En het is eigenlijk ook te gek voor woorden. In veel moslimlanden hebben Christenen het ronduit moeilijk. Uitkomen voor hun geloof en het houden van kerkdiensten is lastig, zo niet onmogelijk. Het kan m.i. niet de bedoeling zijn dat Christenen in het Westen uitingen van hun geloof moeten verwijderen vanwege de ongevraagde komst van vele moslims. Moslims die hier komen zal duidelijk gemaakt moeten worden dat Christenen in het Westen wel ongehinderd uit mogen komen voor hun geloof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.