Trouwambtenaar in cel vanwege weigeren sluiten homohuwelijk (VS)

Kim Davis, die ondanks een gerechtelijk bevel weigert homohuwelijken te sluiten, is door de rechtbank opgesloten. Ze kan weer vrij komen als ze haar weigering om homohuwelijken te sluiten opgeeft. Zo ver kan het dus gaan dat christenen moeten worden gedwongen om mee te werken aan homohuwelijken.

De situatie is lastig. Kim Davis is een gekozen ambtenaar en kan niet zomaar ontslagen worden. Verder heeft ze middels een eed zich verplicht de wet uit te voeren. Formeel gesproken is ze dan ook verplicht om een homostel te trouwen.

Aan de andere kant moet een democratie m.i. mensen ruimte geven en niet dwingen om die dingen te doen die tegen hun geloof en geweten ingaan. Zeker vanuit de “tolerante” homobeweging is deze dwang en intolerantie wel heel erg opmerkelijk.

Om iemand voor deze reden gevangen te zetten is wat mij betreft ongehoord en getuigt niet van veel liefde en tolerantie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.