Getrouwd zijn goed voor de gezondheid

Getrouwd zijn is goed voor de gezondheid volgens een onderzoek van het Institute of Education van de University College Londen. Het onderzoek bevestigt de uitkomsten van eerdere onderzoeken. Dit onderzoek heeft echter gedetailleerd onderzocht waarom het huwelijk nu het verschil maakt.

Volgens het onderzoek is de invloed op de gezondheid het grootst bij mannen. Een scheiding heeft weer een negatieve invloed op de gezondheid. Een factor die meespeelt is dat ongetrouwde mensen vaker ongezonder leven (door bijvoorbeeld vaker het ontbijt over te slaan).

Waar ik zelf benieuwd naar ben is naar de effecten van het homohuwelijk op de gezondheid van de betrokkenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.