“Gratis” proefpakket meestal duur abonnement

Een gratis proefpakket is meestal een duur abonnement. Dat verhaal wordt bevestigd door de Autoriteit Consument en Markt. Je denkt een gratis proefpakket te bestellen waar je alleen maar een paar euro verzendkosten voor hoeft te betalen. Een tijdje later wordt er echter een groter bedrag van je rekening afgeschreven. Als je navraag doet, krijg je meestal te horen dat je de algemene voorwaarden maar goed had moeten lezen. Je had het proefpakket namelijk binnen een gestelde termijn moeten terugsturen als je niet aan een abonnement vast wil zitten. Als je het geïncasseerde bedrag laat storneren, krijg je meestal dreigmails en/of een incassobureau op je huid.

Maar deze werkwijze mag dus niet! De voorwaarden waaronder het proefpakket leidt tot een abonnement moeten duidelijk zichtbaar zijn op de pagina waarop het proefpakket besteld worden. Ze mogen dus niet alleen in de algemene voorwaarden staan (verstopt achter een hyperlink).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.