Kerk weigert doop geadopteerd kind homopaar

De doop van een door een homopaar geadopteerd kind in de Episcopal Cathedral Church of St. Luke is drie dagen voor de plechtigheid zou plaatsvinden, afgeblazen. Dit nadat enkele gemeenteleden hiertegen bezwaar hadden gemaakt. De beslissing is opmerkelijk omdat deze kerkgemeenschap 1977 de eerste openlijk lesbische priester bevestigde, en in 2003 de eerste openlijk homo bisschop. Daarnaast is er in 2012 een kerkelijk formulier goedgekeurd voor het zegenen van homostellen.

Een logisch gevolg van het accepteren van het homohuwelijk is dat uiteindelijk ook een antwoord moet komen op de vraag of een kind van een van beide of een adoptiekind gedoopt kan/mag/moet worden. Niet zelden zal een kind van een homostel bijvoorbeeld via een draagmoeder of een al dan niet anonieme zaaddonor zijn verwekt. In dat geval is de biologische ouder dan ook niet automatisch de wettelijke ouder. De vraag is verder of in dergelijke gevallen de belangen van het kind ook werkelijk gediend worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.