Is het homohuwelijk goed voor kinderen?

Een groep van 6 volwassenen, opgevoed door homoseksuele ouders, hebben een klacht ingediend bij het Amerikaanse Hooggerechtshof. De vraag wordt vaak gesteld of het homohuwelijk schadelijke gevolgen kan hebben. Deze 6 volwassenen zijn van mening dat het homohuwelijk schadelijk is voor kinderen en spreken uit eigen ervaring.

Een man verteld dat hij geen jeugd had. Hij groeide op met twee broers in een chaotische wereld gedomineerd door en door sex geobsedeerde homoseksuele vader en zijn vele partners.

Een meisje vertelt hoe haar homoseksuele vader haar bespioneerde en onzedelijk betaste en toen ze ouder werd haar schoenen aan ging doen. Want hij had altijd een vrouw willen zijn.

In de verhalen die verteld worden, komt steeds de missende ouder naar voren.

Herdefiniëren van het huwelijk betekent automatisch ook een herdefiniëren van het ouderschap.

Uiteraard zijn bovenstaande verhalen persoonlijke getuigenissen. Maar toch bevestigen ze in zekere mate dat wat de Bijbel ook leert: voor een huwelijk zijn een man en een vrouw nodig. En voor het opvoeden zijn beide, man (vader) en vrouw (moeder), belangrijk. Ook een liefdevolle homoseksuele relatie zal in de meeste gevallen niet dat kunnen bieden wat een liefdevolle heteroseksuele relatie wel kan geven.

Het is te hopen dat het Hooggerechtshof oog heeft voor de verhalen van deze 6 volwassenen die spreken uit ervaring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.