8 thoughts on “Eerste openlijke homo burgermeester Polen

  • Of iemand als homoseksueel wil leven, is zijn of haar eigen keuze. Daar ga ik me niet in mengen. Wel heb ik daar vanuit mijn geloofsovertuiging een mening over. Ik besef ook dat het merendeel in onze maatschappij en in de overheid daar anders over denkt.
   Een burgermeester heeft m.i. een voorbeeldfunctie
   . Ik persoonlijk denk dat we, omdat de Bijbel een homoseksuele levensstijl afwijst, een homoseksuele levensstijl daarom niet zouden moeten propageren.

   • Je klinkt als Poetin: een homoseksueel propageert automatisch een homoseksuele levensstijl.
    Een burgemeester moet er zijn voor iedereen: voor homoseksuelen, voor heteroseksuelen, voor Christenen, Joden, Moslims etc.
    Iemand dat recht ontzeggen in een maatschappij waar elk in wil en moet kunnen leven is toch wel discriminerend en dat wil je toch juist niet?
    Gescheiden mensen of hoerenlopers zijn soms ook burgemeester. Welke groepen moeten we nog meer uitsluiten?

    • Het gaat mij niet om zijn homoseksueel zijn. Dat is een levensstijl waar hij zelf voor verantwoordelijk is. Maar waar ik gezien mijn geloofsovertuiging niet achter zou willen staan. Waar ik in dit verband moeite mee heb is zijn ontrouwe gedrag zoals dat in de openbaarheid is gekomen. Ik denk dit gedrag een burgermeester onwaardig is. Hij is immers “getrouwd”, dan beloof je elkaar toch trouw tot de dood je van elkaar scheidt?
     Daarnaast maak je m.i. niet helemaal goede vergelijkingen. Een homoseksuele levensstijl is een keuze (een keuze die m.i. in het licht van de Bijbel niet verantwoord is), Jood-zijn niet.

 1. Je moet het nog maar eens lezen. Ik schrijf dat een burgemeester (homoseksueel of niet) er is voor iedereen: Christenen, homoseksuelen, Joden, Moslims etc. etc.
  Ik schrijf nergens dat Jood zijn een keuze is.
  Dat geldt wel voor gescheiden mensen en hoerenlopers die we ook onder burgemeesters vinden.
  Bovendien is het nog maar de vraag of homoseksueel zijn een keuze is. Het schijnt onder dieren ook voort te komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.