Beruchte Engelse dubbelspion/verrader overleden

Een paar dagen voor de jaarwisseling overleed in Rusland een beruchte Engelse dubbelspion/verrader, zoon van een Nederlandse vader en een tot het Engelse staatsburger genaturaliseerde Egyptische Jood. Honderden westerse agenten zou hij hebben verraden in Oost-Europa, van wie sommigen werden geëxecuteerd. Hij werd in 1961 ontmaskerd en veroordeeld tot 42 jaar cel maar wist te ontsnappen naar Rusland. Tijdens gevangenschap in Noord-Korea tijdens de Koreaanse oorlog “bekeerde” hij zich na het lezen van Karl Marx tot het communisme en werd zeer verbolgen over de zware Amerikaanse bombardementen op het land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.