Denemarken: “migranten” uit 3e wereldlanden integreren lastig

Een onderzoeksrapport van Statistics Denemarken laat zien dat in het algemeen “migranten” uit 3e wereldlanden, ook van de 2e en 3e generatie, lastig integreren en veelal van uitkeringen leven. In de statistieken wordt onder meer het aandeel etnische Denen en tweede generatie immigranten dat werkt met elkaar vergeleken. Alleen Vietnamese vrouwen staan, vergeleken met de tien niet-Europese immigrantengroepen van de tweede generatie, op hetzelfde niveau als Deense vrouwen. Alle andere migrantengroepen staan lager dan Deense mannen en vrouwen. Afstammelingen van Somaliërs vallen op in de statistieken en komen op de laagste plaats. Tweede en derde generatie van migranten lijken het dus niet beter te doen op de arbeidsmarkt. Een overzicht van het onderzoek is hier te lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.