Egypte: rechter spreekt 3 mannen vrij van ernstige mishandeling en moord op 70-jaar oude Koptische vrouw

Een Egyptische strafrechter heeft drie moslimmannen vrijgesproken die ervan worden beschuldigd een bejaarde koptische christelijke vrouw te hebben doodgeschoten en haar in 2016 door de straten van een dorp in het zuiden van Egypte te hebben geparadeerd, meldde het officiële persbureau van de staat.

Drie waren veroordeeld aan 10 jaar in absentia in Januari, alvorens zij werden vastgehouden en een nieuw proces voor de aanval in de zuidelijke provincie van Minya bevonden, waar een bewapende Moslimmaffia de 70 jaar oude vrouw vier jaar geleden had aangevallen, nadat de geruchten verspreidden dat haar zoon een verhouding met een Moslimvrouw had. Dergelijke relaties zijn taboe in conservatief Egypte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.