Homoseksueel stel (VS) daagt kerk voor rechter

Een homoseksueel stel daagt de United Methodist Church (UMC) voor de rechter omdat de voorganger daar, overeenkomstig het beleid van de UMC, hen niet in de kerk mag trouwen. Lees het bericht ook in het RD. De voorganger staat achter het homoseksuele stel. Het koppel stelt dat de voorganger met zijn weigering hen te trouwen, de regels van de kerkorde van de UMC overtreedt om “zijn taken in de gemeente uit te voeren” en niet tediscrimineren op basis van geslacht. Ze stellen verder dat ze “slachtoffer zijn geworden van de weigering” van de voorganger en zouden daardoor “veel spirituele schade” hebben opgelopen.

Ik vermoed dat we meer van deze rechtszaken in de toekomst zullen zien. Ik ben bang dat steeds minder aandacht zal zijn voor de “spirituele schade” die een voorganger zal oplopen als deze gedwongen wordt een homoseksueel stel te “trouwen”. In dit geval staat de voorganger zelf niet negatief tegenover het homohuwelijk. Maar er zullen genoeg voorgangers zijn die daar vanuit hun Bijbelse overtuiging wel grote moeite zullen hebben om daar aan mee te werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.