Burgermeester Houston (VS) neemt gas terug

De lesbische burgermeester van de Amerikaanse stad Houston (Texas), mevr. Annise Parker, neemt gas terug. Ze had van lokale predikanten die zich verzetten tegen vergaande opgedrongen acceptatie van homoseksuele praktijken en transgenders, geëist dat deze o.a. preken zouden inleveren om onderzocht te worden. Zo zouden bijvoorbeeld hotels transgenders naar een toilet van hun keuze moeten laten gaan. Deze bepaling geldt niet voor kerken.

De burgermeester ontdekte dat er veel weerstand was tegen deze bepalingen. Maar ook dat de wijze waarop de stad Houston omging met predikanten die zich in deze bepalingen niet kunnen vinden, veranderde in een discussie over vrijheid van godsdienst.

Zo zien we dat gezamenlijk verzet lonend kan zijn. Als iemand een homoseksuele of transgender levensstijl wil leven, is zijn of haar verantwoording. Maar het lijkt mij onjuist om een ander te dwingen een dergelijke levensstijl te accepteren, bijvoorbeeld in zijn of haar zaak. Zeker als de persoon daartegen bezwaren heeft op grond van de Bijbel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.