Oostenrijk: minstens 4 doden bij terroristische aanslag Wenen, dader is Albanese IS-sympathisant uit Noord-Macedonië

Bij een terroristische aanslag o.a. bij een synagoge in Wenen zijn 4 doden en diverse gewonden gevallen. De aanslag zou volgens een minister door “islamisten” zijn uitgevoerd. Op videocamera beelden is de aanslagpleger, die door de politie werd doodgeschoten, te zien. De dader zou een Albanese IS-sympathisant geboren uit ouders uit Noord-Macedonië zijn, geboren in Wenen. De dader zou eerder hebben geprobeerd af te reizen naar Syrië, en was vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis na een straf van 22 maanden vorig jaar december. Hij was in april 2019 gevangen gezet. Op internet is een afbeelding van hem te vinden met diverse wapens. De man zou eerder aan een ‘deradicalisatie programma’ hebben meegedaan, en ook zou Oostenrijk geprobeerd hebben hem zijn Oostenrijkse nationaliteit te ontnemen, beide zonder succes. De politie heeft inmiddels 18 locaties doorzocht en 14 personen opgepakt i.v.m. de aanslag. De islamitische terreur beweging IS heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist. Volgens andere berichten zouden er zeker 5 doden zijn gevallen bij de aanslag. Overigens zou IS hier geen bewijs voor hebben gegeven. Overigens lijkt nog niet duidelijke of er één of meerdere schutters waren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.