Neodarwinisme en belijdenis gaan niet samen

Volgens een artikel van Jan van Meerten in het RD gaan neodarwinisme en belijdenis niet samen. Daar heeft hij denk ik gelijk in. Sterker nog: neodarwinisme en de Bijbel gaan niet samen. Wie gelooft dat Bijbel en evolutie prima samen kunnen, komt automatisch in de problemen met andere gedeelten uit de Bijbel. Zoals de geschiedenis van de zondeval in Genesis 3. Want hoe is de zonde, die mensen van God scheidt, in de wereld gekomen? Komt dat door een evolutiefoutje? Als de mensheid in de loop van miljoenen jaren geëvolueerd is uit aapachtige voorouders, dan was de dood dus al in de wereld voor de zondeval. Kunnen we dan nog wel stellen dat de mens “goed” geschapen is door God in het begin? Wie was het eerste mensenpaar dat zondigde? Waren er al andere mensen op aarde toen dat mensenpaar zondigde? Hoe is dan de zonde bij hen terechtgekomen?

Dat zijn vragen waar theïstisch evolutionist dr. Rene Fransen tot nog toe geen overtuigend antwoord op kan geven in zijn aan de neodarwinistische leer aangepaste versie van Genesis 1-3. Wat dat betreft is het lastig te begrijpen dat er mensen zijn die geloof en evolutie willen en kunnen combineren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.