Europees Gerechtshof: homohuwelijk geen mensenrecht

Het Europees Gerechtshof heeft geoordeeld dat het homohuwelijk geen mensenrecht is. De wetten die de mensenrechten in Europa reguleren vereisen niet dat landen in Europa het huwelijk voor homoseksuelen open moeten stellen. Het Gerechtshof oordeelde dat het “het fundamenteel recht van een man en een vrouw is om te trouwen en een gezin te stichten”. Daarnaast omarmde het Gerechtshof de “het traditionele concept van het huwelijk van man en vrouw”. Verder is het Gerechtshof van mening dat een samenlevingscontract voor homoseksuele koppels voldoende is. Belangrijk is hierin dat het Gerechtshof bevestigde dat “een huwelijk tussen een man en een vrouw niet identiek is aan een relatie tussen personen van hetzelfde geslacht”.

Deze beslissing staat haaks op het besluit van het Amerikaanse Hooggerechtshof, dat oordeelde een huwelijk tussen personen van hetzelfde geslacht een recht is volgens de Amerikaanse grondwet en internationaal recht.

Met het oordeel van het Europees Gerechtshof kan ik, in lijn met wat de Bijbel als Woord van God ook leert, van harte instemmen: een huwelijk tussen een man en vrouw is anders, ik denk fundamenteel anders, dan een relatie tussen twee personen van hetzelfde geslacht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.