Senator Cruz (VS): optreden Houston machtsmisbruik

De Amerikaanse senator heeft het optreden van de stad Houston (Texas), waarbij preken e.a. documenten van voorgangers zijn opgeëist die een homoseksuele levensstijl op grond van wat de Bijbel zegt, afwijzen, machtsmisbruik door de overheid genoemd. Een bijzonder detail dat deze uitspraak op z’n minst ondersteunt, is dat de burgermeester van de stad Houston, mevr. Annise Parker, zelf lesbienne is. Opmerkelijk is verder dat zelfs vanuit de hoek van liberale theologen, die opkomen voor de gelijke rechten van LHBT-ers, kritiek is op het optreden van de stad Houston. Zo schreef Dr. C. Welton Gaddy een brief aan de burgermeester, waarin hij naast de rechten van LHBT-ers de vrijheid van voorgangers bepleit, ook van hen die tegen gelijke rechten voor LHBT-ers zijn.

Een interessante vraag is of het afwijzen van een homoseksuele levensstijl en bijvoorbeeld het niet willen meewerken aan een homohuwelijk, hetzelfde is als discriminatie. M.i. niet. Wie een homoseksuele levensstijl als acceptabel ziet, zal naar mijn mening uiteindelijk ook een incestueuze seksuele relatie tussen volwassenen met instemming als acceptabel moeten zien. Immers, wie kan er wat tegen hebben als twee mondige mensen elkaar liefhebben? We moeten elkaar toch vrijlaten en niet elkaars normen en waarden aan anderen opleggen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.