Hooggerechtshof VS wijst alle homohuwelijk zaken af

Volgens een nieuwsbericht wijst het Hooggerechtshof in de VS alle zaken over (tegen?) het homohuwelijk af. Dat betekent dat het homohuwelijk legaal is in alle staten waar deze al is gelegaliseerd, zoals in de staat Utah. Het betekent ook dat het hof zich niet zal buigen over de vraag of het verbod op het homohuwelijk strijdig is met de Amerikaanse grondwet.

Het effect van deze wet zal m.i. zijn dat het de weg opent tot het homohuwelijk. Duidelijk is dat dit in strijd is met wat de Bijbel leert over het huwelijk: een verbintenis enkel en alleen tussen man en vrouw. Het homohuwelijk legt m.i. dan ook een bom onder wat de Bijbel leert over het huwelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.