Complottheorieën, verantwoordelijkheid en antisemitisme

Het is verbazingwekkend, maar een medewerkster van Veiligheid en Justitie gelooft dat terreurgroep IS niet bestaat uit moslimextremisten, maar een zionistische samenzwering is. Voor het verspreiden van dergelijke onzin beroept ze zich zelfs op de vrijheid van meningsuiting.

Vanuit de moslimwereld veel ophef is er veel over de oorlog tussen Israël en de terreurgroep Hamas, die de vernietiging van Israël op de agenda heeft staan. Dat Israël zich daar kennelijk hard tegen verdedigt, valt hen zwaar. Veel ophef om de kinderdoden door Israëlische bombardementen, maar geen enkele ophef over het gebruik van menselijke schilden door Hamas. Of over de waarschijnlijk 160 kinderen die omgekomen zijn bij het graven van de terreurtunnels van Hamas. Denken we nu echt dat Hamas zoveel geeft om de kinderdoden waar ze zelf verantwoordelijk voor is?

Tegelijkertijd lijkt het alsof je veel minder hoort van de afschuwelijke wandaden van IS, die uit lijkt te zijn op de uitroeiing van de Yezidi’s. Of over Boko Haram, die vele jonge meisjes heeft ontvoerd. Sterker nog, bovenstaande laat zien dat met de misdaden van IS in de schoenen van Israël wil schuiven.

Jammer. Moslims in de hele wereld zouden hun verantwoordelijkheid moeten nemen en openlijk terreurgroepen als IS, Hamas, Boko Haram moeten afwijzen. En niet anderen, zoals Israël, de schuld daarvan geven. Of alleen wijzen op wat in Gaza gebeurd. Dat zou hun geloofwaardigheid doen toenemen. Persoonlijk vind ik de dwaze opmerking van deze medewerkster van Veiligheid en Justitie rieken naar onvervalst antisemitisme. En dat geeft geen veilig gevoel….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.