Homoseksualiteit, abortus en mensenrechten

In de discussie over de acceptatie van homoseksuelen wordt veelvuldig het woord “mensenrechten” gebruikt. Het merkwaardige is dat een soortgelijk woord ook wel gebruikt wordt als het gaat om abortus. Volgens de opvatting van velen is de vrouw baas in eigen buik en heeft ze het “recht” om te doen met het ongeboren leven wat ze wil. Maar hier wringt m.i. iets: als homoseksuelen het recht hebben op een homoseksuele levensstijl en daarin volledig geaccepteerd en beschermd moeten worden, waarom heeft het ongeboren dan niet het recht om beschermd en geaccepteerd te worden en ter wereld te komen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.