1 thought on “Duitsland: verbod op “genezingstherapie” homo’s

  1. Triest dat homo’s door een verbod op homo’genezing’ niet meer geholpen mogen worden. Het woord ‘genezing’ gebruik ik zelf liever niet omdat het m.i. niet om een ziekte gaat, maar om een vorm van gebrokenheid, dus iets wat niet bij hen hoort, en waarvan zij verlost mogen worden. Daarvoor is Gods hulp onmisbaar. Het is overigens een misvatting om te spreken van bekeringstherapieën. Daar heeft het niets mee te maken omdat (de oproep tot) bekering bij het evangelie hoort (o.a. Matt. 3:2).

    Ongetwijfeld zijn er in het verleden fouten gemaakt (waar niet?), en uiteraard moet men nooit iets opdringen, maar een verbod op en het zelfs strafbaar stellen van het geven van gewenste hulp is een ontkenning van het werkelijke probleem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.