Christenen Azië moeten beter beschermd worden volgens ACN

Volgens de katholieke organisatie Kerk in Nood (ACN) moeten Christelijke gemeenschappen in Azië beter beschermd worden tegen nationalistische regeringen en radicale islamisten. Dit is te lezen in het rapport “Persecuted and Forgotten?” (Vervolgd en Vergeten?) over m.n. de situatie in Syrië en Irak. Anders zal het Christendom in Azië op termijn met uitroeiing bedreigd worden. Vervolging van Christenen vindt plaats door het o.a. het schenden van de meest fundamentele mensenrechten: geweld (waaronder verkrachting), onwettige detentie, oneerlijke processen, verbieden van religieuze samenkomsten en vreedzame (religieuze) bijeenkomsten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.