“Etnische diversiteit geen kracht maar zwakte”?

Een recente studie uitgevoerd door de Deense Universiteit van Kopenhagen en de Universiteit van Aarhus deed onderzoek naar de vraag of “continue immigratie en de daarmee gepaard gaande groeiende etnische diversiteit” een positief effect heeft op sociale cohesie (verbondenheid), eenheid en gevoel van met-elkaar zijn. De resultaten laten zien dat “continue immigratie en de daarmee gepaard gaande groeiende etnische diversiteit” juist een tegenovergesteld effect heeft op de samenleving en dat de sociale cohesie, eenheid en gevoel van met-elkaar zijn ondermijnt. “Om duidelijk te zijn, er is in het algemeen een negatief verband tussen de etnische diversiteit van de inwoners en sociaal vertrouwen“. “Een grotere mate van diversiteit wordt significant in verband gebracht met een lager vertrouwen in de gemeenschappen“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.