3 thoughts on “NGK Kampen en homoseksualiteit

 1. Elke vereniging, kerk, instelling of wat dan ook die homofielen anders behandelt dan heterofielen is verwerpelijk. De NGK inclusief. Ds. Wouter van Dijk heeft compleet gelijk. De God van de bijbel veroordeelt losbandigheid maar geen homofiele relaties. De teksten in de bijbel zijn geheel uit hun verband getrokken.
  De citaten die jij aanhaalt zijn van mensen die mijns inziens bijzonder kortzichtig zijn.
  Welk recht heeft overigens een kerk of welk individu dan ook te oordelen over de liefde tussen twee mensen? Het is ronduit schandalig!

  • Hallo Erik, bedankt voor je reactie. Je stellingname zul je toch verder moeten onderbouwen voordat ik daar verder op in kan gaan. Kun je aantonen dat de genoemde teksten in de Bijbel (o.a. door mij) “geheel uit hun verband zijn getrokken”? En dat de mensen (gerespecteerde theologen) die ik citeer “bijzonder kortzichtig zijn”?

   Zou jij ook een monogame seksuele relatie “in liefde en trouw” (ongedwongen en met beider volledige instemming) tussen bijvoorbeeld een alleenstaande vader en zijn volwassen zoon/dochter goedkeuren?

   Daarnaast, en dat vind ik vrij ernstig, krijg ik de indruk dat je gelovigen het recht wilt ontnemen om hun leven in te richten zoals de God van de Bijbel dat vraagt.

 2. Hartelijk dank Dave! Wat mij betreft een welkome aanvulling op alle argumenten die van allerlei kanten op ons afkomen. Het gaat erom dat Gods Woord gezag heeft en niet om wat wij mensen graag willen zien of horen.In de Bijbel komen allerlei mensen voor, van tollenaars tot hoeren. Ik vraag mij af waarom er in de Bijbel geen homoseksueel voorkomt.
  Soms denk ik wel eens: zou de doorn in het vlees bij Paulus hier misschien op kunnen wijzen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.