ICT tips

Op deze pagina vindt u handige ICT wetenswaardigheden. Voor alle duidelijkheid: op deze website wordt geen enkele verwijzing naar illegaal materiaal (zoals software, muziek, films, boeken) gegeven. Ook worden geen enkele tips of aanwijzingen voor het illegaal kopiëren en/of verspreiden van dergelijk materiaal gegeven. Het illegaal kopiëren en/of verspreiden van ateursrechterlijk beschermd materiaal wordt op deze site op geen enkele wijze bevorderd en/of aangemoedigd.

Posts met dergelijke verwijzingen, tips en links zullen niet geplaatst en indien ingediend direct verwijderd worden.

Wel worden op deze site vele links naar echt gratis software (voor privégebruik, maar veelal ook voor commercieel gebruik) gegeven. Dat kan open source, shareware of freeware programmatuur zijn. Gratis software hoeft wat functionaliteit, betrouwbaarheid en ondersteuning niet voor betaalde software onder te doen. Controleer vooraf of gebruik van de software gratis is in uw situatie!

Tips op deze site voert u uit geheel op eigen risico. Mocht u ergens niet zeker van zijn, vraag dan vooraf een persoon die voldoende kennis van zaken heeft om advies.

Installeer alleen programma’s die u gebruikt. Om uw computer snel en te houden is het raadzaam om niet gebruikte software op de harde schijf te de-installeren. Als u de-installeert, vergeet u dan niet vooraf om door u aangemaakte bestanden die u wilt bewaren, elders op te slaan.

Maakt voordat uw een tip uitvoert een backup (in ieder geval van belangrijke bestanden zoals uw documenten, mail, foto’s, video’s e.d.) en wees er zeker van dat deze ook bruikbaar is. Een backup maakt u vanzelfsprekend op een ander medium (bijv. een externe harde schijf, CD of DVD). Deze backup slaat u bij voorkeur op in een kluis of bij een familielid/vriend kennis. Controleer regelmatig of de backup goed is! Bedenk dat hardware vervangen kan worden, maar al uw kostbare digitale foto’s en films niet als u geen goede backup hebt. Liever een backup te veel dan één te weinig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.