Syriër uit Heerlen voor rechter om mishandeling meisje

Een Syrische “vluchteling” uit Heerlen moet zich voor de rechter verantwoorden omdat hij een 16-jarig meisje zou hebben mishandeld. De Syriër was onlangs nog in het nieuws vanwege ruzie met de buren. Volgens de Syriër allemaal uit “racistische motieven”. Bekende Nederlanders begonnen met o.a. het inzamelen van geld voor de “vluchteling”. Inmiddels is de doneeractie gestopt. Men kwam er achter dat er ‘steeds meer verhalen dat er toch wel twee kanten aan de kwestie zitten’. Volgens de buurt zou de Syriër “vrouwen en kinderen lastig” hebben gevallen. Andere Syriërs in Nederland zijn een petitie gestart.

Meisje 16-jaar ernstig gewond bij steekpartij Montfoort, 35-jarige verdachte opgepakt

Bij een steekpartij in Montfoort zou een 16-jarig meisje dat fietste op straat zo maar uit het niets zijn gestoken en daarbij ernstig gewond zijn geraakt. Een 35-jarige die opgepakt werd is mogelijk een Syrische statushouder. Buurtbewoners vragen zich af hoe veilig de buurt nog is.

Update: Het meisje is zwaargewond en in coma en moet een nier missen en ook de lever zou zijn geraakt. De daad van de Syrische “vluchteling” zou volgens berichten een “wanhoopsdaad” zijn omdat hij in een praktisch leeg huis zou wonen.

Syrische “vluchteling” slachtoffer of terreurverdachte of allebei?

Een Syrische “vluchteling” die inmiddels 4 jaar in Rijssen woont is en drie maanden geleden werd opgepakt zou volgens het OM mogelijk niet alleen slachtoffer van terreur zijn, maar ook zelf een verdachte van betrokkenheid bij terreur in Syrië. De verdachte zou in augustus 2019 mogelijk een verdachte reis naar Turkije hebben gemaakt om, naar eigen zeggen, zijn moeder te helpen.