Syriër in hoger beroep tot 18 jaar cel en tbs veroordeeld voor slachtpartij Maastricht

In hoger beroep is een Syriër tot 18 jaar cel en tbs veroordeeld voor een slachtpartij eind 2017, waarbij 2 personen om het leven kwamen. Het OM had 24 jaar cel met tbs en dwangverpleging geëist voor de gruweldaden. De Syriër sneed een Egyptische man de keel door, vermoorde een Syrische vrouw, en stak haar dochter die haar te hulp kwam in het gezicht.

Dwangverpleging en tbs geëist voor moord op 18-jarige jongen

Tegen een “vluchteling” uit Soedan is dwangverpleging en tbs geëist voor het doodsteken van een 18-jarige jongen vorig jaar die op weg was naar zijn werk. In de rechtbank zou de dader geen bekentenis hebben gegeven of spijt hebben betuigd van zijn daad. De “vluchteling” zou een bekende van de politie zijn: hij was eerder betrokken bij een mishandeling en zou zich bij een arrestatie hebben verzet.

Opnieuw 6 jaar cel en tbs geëist voor verkrachten en vermoorden 68-jarige vrouw

Ook in hoger beroep is een 6 jaar cel en tbs geëist tegen een Eritrese statushouder voor de gewelddadige verkrachting en moord van een 68-jarige vrouw in Amsterdam in 2019. Tegen de “vluchteling” werd vorig jaar 7 jaar cel en tbs geëist door het OM. Vorig jaar werd hij door de rechter, die oordeelde dat hij een psychose zou hebben gehad, tot deze straf veroordeeld. De man zou al een jaar psychische hulp hebben gekregen.