Frankrijk: controversiële cartoons geprojecteerd op overheidsgebouwen

In Frankrijk werden gisteren controversiële cartoons geprojecteerd op overheidsgebouwen n.a.v. de moord op een docent. Ook in Brussel werden door onbekenden deze cartoons opgehangen. Wie goed kijkt ziet dat niet alleen de islam, maar ook het Christendom en Jodendom in deze cartoons bespot worden. M.i. op nodeloze en respectloze wijze. Maar m.i. nooit een rechtvaardiging voor geweld of moord.

Frankrijk: ambassadeur in Turkije teruggeroepen na “onacceptabele opmerkingen” Turkse president

Frankrijk heeft de ambassadeur van het land in Turkije teruggeroepen na “onacceptabele opmerkingen” van de Turkse president. N.a.v. de het aanpakken van radicale islamitische groeperingen na de moord op een docent geschiedenis door een Tsjetsjeense “vluchteling” zou de Turkse president o.a. hebben opgemerkt: “Wat is het probleem dat Macron heeft met moslims en islam? Hij heeft mentale hulp nodig.Opmerkelijk is dat de Turkse president geen condoleances heeft gestuurd n.a.v. de moord.

Veelbelovend teken leven op Venus bestaat mogelijk niet

Vorige maand werd de ontdekking van grote hoeveelheven van de stof fosfine gemeld in de atmosfeer van de planeet Venus en werd gespeculeerd dat deze stof gemaakt zou zijn door op Venus aanwezige bacterieën. Voor de stof fosfine is namelijk geen andere verklaring dan dat dit door een levensvorm is gemaakt. Maar deze veelbelovende ontdekking bestaat mogelijk niet. Drie onderzoeken hebben de stof niet gevonden, mogelijk is de eerdere “ontdekking” een fout in de verwerking van gegevens geweest.

Leven op Venus zal niet gemakkelijk zijn. De atmosfeer van deze planeet bestaat uit voornamelijk koolstofdioxide waarin ook druppels zwavelzuur aanwezig zijn . De temperatuur op de planeet kan oplopen tot 470 oC aan het oppervlak.