Engeland: 14-jarige jongen “probeerde bommen te maken thuis tijdens lockdown”

In Engeland is een 14-jarige jongen opgepakt die had geprobeerd om tijdens de lockdown bommen te maken waarmee hij “een jihad” had willen plegen en een “martelaar” had willen worden. Volgens de jury had hij artikelen op internet opgezocht over de 21 Christenen die in Egypte door de islamitische terreur beweging IS werden onthoofd, en de aanslagen op kerken in Indonesië, die ook door IS werden opgeëist.

Burgermeester Amsterdam wil gesprek huurbaas Hillsong om vermeende intolerantie lhbtiq

De burgermeester van Amsterdam wil een gesprek met de huurbaas van de megakerk Hillsong in Amsterdam vanwege vermeende intolerantie van deze kerk tegenover lhbtiq-ers. Deze kerk heeft aangegeven iedere vorm van geweld tegen lhbtiq-ers te veroordelen en zou zich ook tegen zgn. “homo-genezing” therapie hebben uitgesproken. Van de “beruchte anti-LGBT-kerk” zouden diverse beroemdheden lid zijn.

.

Frankrijk: steekpartij bij voormalig kantoor satirisch magazine

Bij een voormalig kantoorpand van een satirische magazine in Parijs heeft een steekpartij plaatsgevonden waarbij diverse personen gewond zijn geraakt. De dader is inmiddels opgepakt en zou tot zijn daad zijn gekomen vanwege cartoons van de in de islam belangrijkste profeet. De dader is een 18-jarige Pakistaan die 3 jaar geleden als “onbegeleide vluchteling” het land zou zijn binnengekomen. Hij is een bekende van de politie maar zou niet “op de radar zijn vawege radicalisatie”. De politie heeft inmiddels in totaal 7 verdachten opgepakt.