Duitsland: “meeste bootmigranten geen vluchtelingen” volgens politiek commentator “Die Welt”

Volgens de politiek commentator van het Duitse blad “Die Welt” zijn de “meeste bootmigranten geen vluchtelingen”. Landen als Algerije, Ivoorkust en Bangladesh gelden als veilig. Van de meesten zal een asielaanvraag dan ook niet toegewezen worden. Desondanks blijven velen in Europa. Terugsturen lijkt niet altijd effectief omdat velen eenvoudigweg weer terug proberen te komen.

Mensensmokkelaars misbruiken maas in wet als Franse marine hen begeleidt naar Engelse wateren

Mensensmokkelaars zouden mazen in de wet gebruiken als de Franse marine hun bootje met “migranten” naar Engelse wateren begeleidt. De “migranten” weigeren om zich te laten redden door de Franse marine, en dreigen daarbij zelfs met het springen in het water of het overboord gooien van kinderen mocht dat toch gebeuren. Daardoor zou de Franse marine geen andere keus hebben dan de “migranten” naar Engelse wateren te begeleiden, waar ze opgepikt worden door de Engelse kustwacht. Geen wonder dat de regering nieuwe wetten wil waardoor “migranten” gedwongen kunnen worden terug te keren naar Frankrijk.

Engeland: meer dan 140 “migranten” onderschept begin mei

Begin mei zou de Engelse kustwacht meer dan 140 “migranten” in bootjes hebben onderschept. Deze “migranten” komen veelal uit Afrika en het Midden-Oosten en proberen vaak vanuit Frankrijk m.b.v. mensensmokkelaars Engeland te bereiken. “Liefdadigheidsinstellingen” vinden dat er veilige routes voor migranten moeten komen. Overstekende “migranten” zouden dan ook een bedreiging voor de Engelse grens worden.