België: staat hoeft 2 “Syriëstrijdsters” niet te helpen terug te keren

Het hof van beroep in Brussel heeft geoordeeld dat de staat 2 “Syriëstrijdsters” die met hun kinderen vastzitten in een kamp niet hoeft te helpen terug te keren naar België. Eerder oordeelde een rechter n hun voordeel. Daarop tekende de Belgische staat hoger beroep aan. En dat bleek succesvol: in kortgedingprocedure de vraag van de twee vrouwen werd door het hof van beroep verworpen.

“Arbeidsmigranten” onterecht in ziektewet: weer fraude UWV-uitkeringen

“Arbeidsmigranten” zouden het niet altijd zo nauw nemen met de ziektewet en de UWV lijkt problemen te hebben met de controle hierop. Er blijkt veel gefraudeerd door o.a. Polen, Roemenen en Bulgaren met ziektewetuitkeringen die daarbij geholpen worden door Oost-Europese artsen die valse verklaringen zouden geven aan personen die helemaal niet ziek zouden zijn. Het lijkt allemaal niet nieuw en ook niet erg moeilijk om te frauderen. Het UWV reageerde op deze bevindingen.

WHO vindt dat wilde dierenmarkten niet gesloten hoeven te worden ondanks virus gevaar

De VN/WHO vindt wereldwijd de wilde dierenmarkten niet gesloten hoeven te worden ondanks het gevaar voor virussen die ook voor de mens gevaarlijk kunnen worden/zijn. Dit omdat ze “belangrijk zijn voor het eten en levensonderhoud van miljoenen mensen”. En hoe begrijpelijk ook, het is natuurlijk een opmerkelijk advies opmerkelijk gezien het wereldwijde gevaar.