VS: man beschuldigt van haatmisdrijf na poging in brand steken volle kerk

Een man in de Amerikaanse staat Illinois wordt beschuldigd van een haatmisdrijf na een poging tot het in brand steken van een volle kerk in Palos Hills. In zijn cel zou hij “Kill Christians now” (“Vermoord Christenen nu”) hebben geschreven. Ook zou hij van 19 auto’s bij de kerk de banden hebben doorgesneden omdat hij naar eigen zeggen “Christenen haat”.

Italië: drie door “kapitein Rackete” vervoerde mensensmokkelaars veroordeeld

In Italië zouden drie door “kapitein Rackete” vervoerde mensensmokkelaars zijn veroordeeld voor o.a. “mensenhandel, seksueel geweld, marteling, moord, ontvoering wegens afpersing, hulp bij illegale immigratie”. De “kapitein” werkt voor de Duitse “reddingsorganisatie” Sea-Watch. Het zou gaan om twee Egyptenaren en een man uit Guinee.

VS: president wil banden met WHO verbreken

De Amerikaanse president wil de banden met de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) verbreken omdat deze China de hand boven het hoofd zou houden. Eerder had de president al gedreigd met het stoppen van financiële bijdragen aan de WHO omdat deze “China-centrisch” zou zijn. Een paar dagen geleden werd dit dreigement herhaald. Het hoofd van de WHO lijkt in ieder geval niet een geheel onomstreden persoon te zijn.

Duitsland: “meeste bootmigranten geen vluchtelingen” volgens politiek commentator “Die Welt”

Volgens de politiek commentator van het Duitse blad “Die Welt” zijn de “meeste bootmigranten geen vluchtelingen”. Landen als Algerije, Ivoorkust en Bangladesh gelden als veilig. Van de meesten zal een asielaanvraag dan ook niet toegewezen worden. Desondanks blijven velen in Europa. Terugsturen lijkt niet altijd effectief omdat velen eenvoudigweg weer terug proberen te komen.