Afrika: lastiger tijden voor elite die zich in ziekenhuizen andere continenten laat behandelen

Veel Afrikaanse elite, waaronder koningen en presidenten gingen naar andere continenten om zich daar in ziekenhuizen te laten behandelen. Terwijl voor de eigen bevolking niet of nauwelijks fatsoenlijke zorg beschikbaar is. Door de corona virus crisis lijkt het voor de Afrikaanse elite ook steeds lastiger om elders naar toe te vliegen voor behandeling. Opmerkelijk dat in het gehele Afrikaanse continent, ook niet na vele honderden miljarden “ontwikkelingshulp” uit het Westen, er geen gespecialiseerde ziekenhuizen lijken te zijn.

Marokko: koning bezit 12 paleizen, 600 auto’s en een miljoen horloges

De koning van het islamitische Marokko zou 12 paleizen, 600 auto’s en een miljoen horloges bezitten. Dat lijkt opmerkelijk t.o.v. vele onderdanen die het niet breed hebben en daarom vaak naar o.a. Europa willen vertrekken. In Marokko zouden zeker 1,6 miljoen mensen in armoede leven. De koning van Marokko is volgens een krant “een brenger van rust, niet van rijkdom”.

Sri-Lanka: belangrijke verdachte (islamitische) terreur aanslagen op kerken Pasen 2019 opgepakt

In Sri-Lanka zou afgelopen zondag een belangrijke verdachte zijn opgepakt die in verband wordt gebracht met de verwoestende terreur aanslagen op zondag Eerste Paasdag vorig jaar op kerken en hotels waarbij meer dan 250 personen de dood vonden. De verdachte zou onderdak en vervoer aan een zelfmoord aanslag pleger hebben verleend. De terreur aanslagen worden toegeschreven aan locale islamitische groeperingen die banden zouden hebben met IS. En het laatste wat Sri-Lanka na deze aanslagen kan gebruiken is het corona virus.