Saudi-Arabië: verzoek aan pelgrims om hadji uit te stellen vanwege corona virus

Saudi-Arabië heeft pelgrims verzocht om de hadji uit te stellen vanwege de corona virus crisis. Volgens een islamitische geleerde in Jemen zou het corona virus door de Joden, Israël en de VS zijn gemaakt met als doel Mekka te sluiten. Volgens een andere in Nigeria is de corona virus crisis een samenzwering met als doel te voorkomen dat moslims samenkomen.

Pakistan: discriminatie tijdens een pandemie, geeft geen eten aan Christenen en Hindoes, is alleen voor moslims

In Pakistan zouden “liefdadigheidsinstellingen” discrimineren tijdens de corona virus crisis door geen eten te geven aan Christenen en Hindoes, omdat dit alleen voor moslims bedoeld zou zijn. Op diverse sociale media zou hiervan melding zijn gemaakt. Christenen discrimineren bij verlenen van hulp niet, op geen enkele grond.

China: doden door corona mogelijk “astronomisch hoger” volgens inwoners

Volgens inwoners van de Chinese stad Wuhan is het aantal doden als gevolg van het corona virus mogelijk “astronomisch hoger” dan de officiële 2.535. In de provincie Hubei zouden meer dan 67.000 besmettingen zijn geconstateerd. Zeldzame relletjes in Hubei laten zien dat de risico’s zien waar het communistische bewind mee wordt geconfronteerd.

Turkije: corona virus zorgt voor spanningen tussen president en burgermeester Istanbul

De corona virus crisis zorgt voor spanningen tussen de Turkse president en de burgermeester van Istanbul. De onenigheid gaat over de campagne van de burgermeester om geld binnen te halen en een mogelijke lockdown. Turkije heeft aangegeven dat maatregelen genomen zullen worden als het corona virus zich verder verspreidt en burgers zich niet houden aan de quarantaine maatregelen. Mogelijk zijn er al 500.000 gevallen van besmettingen met het corona virus in Turkije. Vorige week had de president gezegd dat Turkije de corona virus crisis in 2 of 3 weken te boven zal komen middels harde maatregelen.