Griekenland: brandstichters “vluchtelingenkamp” Lesbos blijken “Palestijnen” te zijn

De brandstichters van een onderkomen in een “vluchtelingenkamp” op Lesbos op 7 maart blijken geen rechtsextremisten maar “Palestijnen” te zijn. Drie “Palestijnen” werden opgepakt, waarvan één met een Grieks paspoort en op Lesbos woont. De twee andere zouden speciaal voor de brandstichting uit Athene zijn overgekomen. Naar een vierde dader gezocht en naar de reden voor de brandstichting wordt onderzoek gedaan. De Duitse MEP van de Groenen, Erik Marquardt, leek te beweren dat de daders “fascisten” zouden zijn geweest.

Engeland: werkeloze Koerdische “vluchteling” bommaker voor aanslag Duitsland

In Engeland heeft een werkeloze Koerdische “vluchteling” bekent dat hij een bommenmaker is voor twee Iraakse jihadisten die een aanslag wilde plegen in Duitsland. Hij werd opgepakt nadat de politie 8.000 lucifers, chemicaliën en ontstekers vond in zijn flat in Newcastle. Onduidelijk is waar de “vluchteling”, die 14 jaar geleden Engeland binnengesmokkeld werd en sympathie voor IS heeft betuigd, vandaan komt. Zelf beweerd hij destijds uit Iran afkomstig te zijn maar waarschijnlijk is hij een Koerd uit Irak. Zijn moeder zou dood zijn, maar toch zou hij een aantal maanden geleden met haar hebben gebeld.

Iran: geen hulp VS bij bestrijding corona virus vanwege vermeend complot

Iran weigert hulp van de VS bij de bestrijding van het corona virus vanwege een vermeend complot, dat de VS het virus zou hebben gemaakt. Een theorie die kennelijk ook steeds meer in China zou worden gehoord. De ayatollah van Iran vermoedt dat hulp uit de VS het virus juist sneller zal doen verspreiden. Inmiddels zijn er al meer dan 1.600 doden als gevolg van het corona virus in Iran. Wel zou de Iraanse president de VS hebben verzocht om de tegen het land ingestelde sancties op te heffen. De VS heeft aangegeven daar (vooralsnog) niet veel voor te voelen.