China: voorganger veroordeeld tot 9 jaar cel

In het communistische China is een voorganger van een huisgemeente tot 9 jaar cel veroordeeld omdat hij werkzaam was buiten de door de communisten erkende en gecontroleerde Protestantse organisatie. Zijn vrouw kreeg een soort huisarrest, en in november werd een ouderling van deze huisgemeente tot 4 jaar cel veroordeeld.

Update: de lange celstraf zou laten zien dat het communistische bewind in China bang is voor het zich in het land verspreidende Christendom. Waarschijnlijk zullen in 2030 meer Christenen in China zijn dan elders in de wereld.

Irak: pro-Iraanse demonstranten vallen ambassade VS aan

In Irak hebben pro-Iraanse demonstranten de ambassade van de VS aangevallen en delen in brand gestoken. Dit n.a.v. een Amerikaanse aanval op een islamitische pro-Iraanse militie in Irak die achter een eerdere aanval op Amerikaanse doelen zou zitten. Volgens Amerika zit Iran achter de aanval op de ambassade. Mogelijk zit achter de aanval op de ambassade een Iraanse val met als doel de VS uit Irak te verdrijven. Amerika heeft aangegeven dat het verwacht van Irak dat het de ambassade beschermt. Op dit moment is de beschuldiging dat de Iraakse regering daarin heeft gefaald. Daarbij heeft Amerika bedreigingen geuit richt Iran.

Diverse foto’s van de aanval op de ambassade.

Iran: pijlen gericht op Christenen

Op de Iraanse tv was te zien hoe Christenen ervan werden beschuldigd het Kerstfeest te hebben geëxporteerd naar de plaatselijke moslim gemeenschappen. Er werden beelden getoond van Iraakse demonstranten die Kerstfeest vierden. Iran is druk bezig zijn invloed uit te breiden in o.a. Iraq, Syrië en Libanon. Dit gaat meestal gepaard met een “export” van vervolging van Christenen.