Verontwaardiging over interview tv met “kalifaatmeisje”

Verontwaardiging over een interview op tv met een “kalifaatmeisje”. Volgens één van de interviewers zou er een “menselijke kant” achter haar verhaal zitten. Het “kalifaatmeisje” “voelde zich voor de gek gehouden” in het kalifaat en lijkt in het interview als slachtoffer te worden neergezet. Het “kalifaatmeisje” werd eerder tot 24 maanden cel veroordeeld.

Ongeloof leidt tot kerkverlating

Leidt ongeloof bij predikanten/voorgangers tot kerkverlating? Kerken waarin (door predikanten/voorgangers) niet meer vastgehouden wordt aan Genesis 1 als geschiedenis lijken dit beeld te bevestigen. Niet alleen in Nederland, maar ook in Canada en Engeland. In de NGK lijkt nog 18% hieraan vast te houden, in de GKV nog maar 9%. En in de CGK nog 22%.

Zou het ook zo zijn dat predikanten die Genesis 1 als geschiedenis hebben losgelaten, ook Genesis 2, dat ons vertelt van het monogame huwelijk tussen man en vrouw alleen, loslaten, en minder of geen problemen (lijken te) hebben met acceptatie van homoseksuele relaties?

Nigeria: IS vermoordt 10 Christenen als wraak voor dood leider

In Nigeria hebben leden van de islamitische terreur beweging IS zeker 10 Christenen vermoordt tijdens de Kerstdagen als wraak voor de dood van hun leider eerder dit jaar. Van de 13 gijzelaars zouden er 10 Christenen zijn geweest en 3 moslims. Er zouden dan ook 10 Christenen zijn vermoord door onthoofding, en 1 moslim. Vermoedelijk zal dit bloedbad alleen maar nog meer geweld tot gevolg hebben.