“Mijn lichaam, mijn leven, mijn beslissing”?

In de discussie over abortus wordt door voorstanders vaak gesteld: “Mijn lichaam, mijn leven, mijn beslissing”. Een fundamentele fout wordt m.i. hier gemaakt. Het jonge leven dat in de baarmoeder groeit is niet het leven van de moeder, maar een ander leven. Dit leven weghalen betekent dat je een jong mens, dat niet voor zichzelf nog kan zorgen en beslissen, het recht ontneemt om geboren te worden op aarde.

Israël: relikwie fragment kribbe Jezus aangekomen in Bethlehem

In Bethlehem is gisteren een relikwie, een vermeend fragment van de kribbe van Jezus, aangekomen. Het is een geschenk van de paus in Rome. Daarvoor was het zeker 1300 jaar in Europa. De omgang met relikwieën in de rooms-katholieke kerk laat een groot verschil zien met de protestantse traditie (waar dergelijke voorwerpen geen rol spelen).

Zimbabwe op weg naar zelf-veroorzaakte hongersnood?

Het land Zimbabwe, vroeger exporteur van graan, lijkt op weg naar een zelf-veroorzaakte hongersnood (o.a. door droogte, maar ook mismanagement en zware corruptie) volgens de VN. Opmerkelijk is dat het land niet in oorlog is. Het afpakken van het land van blanke boeren door de onlangs overleden dictator van het land lijkt (letterlijk) niet echt zijn vruchten af te werpen.

Wat in Zimbabwe is gebeurd zou een waarschuwing moeten zijn voor Zuid-Afrika.

Update: de overleden dictator van Zimbabwe heeft een vermogen van 10 miljoen dollar en een aantal huizen achter gelaten. Volgens de VN zou zeker de helft van de bevolking van Zimbabwe bedreigd worden door ernstige honger.

Duitsland: antisemitisme wordt specifiek haatmisdrijf

Duitsland wil antisemitisme een specifiek haatmisdrijf maken omdat Joden in het land zich steeds minder veilig voelen. De dreiging komt niet alleen uit rechtsextremistische hoek, maar ook van “vluchtelingen”. Zo werd onlangs een Syriër opgepakt die gewapend met een mes een synagoge in Berlijn wilde binnendringen en “allahu akhbar” en andere niet voor herhaling vatbare zaken schreeuwde.