Engeland: politiechef waarschuwt voor aannemen nieuwe omschrijving “islamofobie”

Een politiechef in Engeland, Martin Hewitt, heeft de minister-president gewaarschuwd dat het aannemen van een nieuwe omschrijving van “islamofobie” ertoe kan leiden dat veiligheidsdiensten gehinderd worden in het doen van onderzoek naar terroristen. Het gevaar bestaat dat terroristen juist worden geholpen. Maar ook legitieme kritiek op de islam kan met de nieuwe omschrijving als “haat” worden gezien. De vrijheid van meningsuiting zou dan ook in het geding kunnen komen.

Petitie voor Nashville-verklaring aangeboden aan Tweede Kamer

Publicist Marcel Bas heeft een petitie die opkomt voor de Nashville-verklaring aangeboden aan de Tweede Kamer. In de petitie, die 2.500 keer is ondertekend, staat o.a.: “De ondertekenaars van de Nashvilleverklaring verdienen alle steun. De verklaring is in lijn met de Bijbel en Gods plan voor de mens. ‘Nashville’ roept niet op tot haat of discriminatie, maar tot naleving van het universeel christelijke begrip dat de zonde verworpen dient te worden, doch niet de zondaar“.

Anti-homo voorganger mag Nederland en Ierland niet binnen

Een nogal felle anti-homo voorganger uit de Amerikaanse staat Arizona mocht Nederland niet binnenkomen. Ook Ierland heeft hem vanwege zijn taalgebruik de toegang geweigerd. Voor de duidelijkheid: de uitlatingen van deze man zijn verwerpelijk en zeker niet representatief voor het Christendom (ook niet voor hen die wel homoseskuele praktijken afwijzen).

Europees Hof: “Vluchtelingen mogen niet worden gerepatrieerd na plegen van misdrijven”

Het Europese Gerechtshof heeft onlangs geoordeeld dat “vluchtelingen” die ernstige misdrijven niet uitgezet mogen worden naar de landen van herkomst als ze daar gevaar zouden lopen op bijvoorbeeld vervolging. Deze uitspraak is n.a.v. rechtszaken door 3 “vluchtelingen” (een Congolees, Ivoriaan en Tsjetsjeen) die in België en Tsjechië verblijven en schuldig werden bevonden aan ernstige misdrijven zoals chantage, diefstal en zelfs moord.