VS: Christenen moeten voorbereid zijn om “gemeden” te worden vanwege hun geloof

Tijdens een lezing op Liberty University in de VS heeft Mike Pence Christenen verteld dat ze erop voorbereid moeten zijn dat ze “gemeden” en ook “belachelijk gemaakt” zullen worden vanwege hun geloofsovertuiging. “Sommige van de luidste stemmen voor tolerantie in deze tijd laten weinig tolerantie voor traditionele Christelijke geloofsovertuigingen zien“.

VN secretaris-generaal bezoekt moskee Nieuw Zeeland

De VN secretaris-generaal bezocht de moskee in Christchurch in Nieuw Zeeland waar twee maanden geleden een schutter 51 personen doodschoot. Daarbij gaf hij aan te zullen strijden tegen “haatdragende taal”. De VN secretaris-generaal brengt gewoonlijk een “solidariteitsbezoek” aan een moslim land tijdens de ramadan maand.

Zou de VN-secretaris-generaal ook een kerk in Sri-Lanka bezoeken? Of een kerk in een moslim land in het Midden-Oosten?

Sri Lanka: prominente (moslim) “geleerde” opgepakt in onderzoek naar aanslagen

In Sri Lanka is een prominente (moslim) “geleerde” opgepakt n.a.v. het onderzoek naar de aanslagen op kerken en hotels tijdens Pasen waarbij honderden doden en gewonden vielen. De arrestatie van deze man, die opgeleid zou zijn in Saudi-Arabië, laat de groeiende invloed van de wahabistische stroming in de islam in het oosten van Sri Lanka zien.

Verder heeft mogelijk een software engineer uit Sri Lanka een sleutelrol gespeeld bij de aanslagen. Deze man werd 3 jaar geleden al in India door veiligheidsdiensten in de gaten gehouden vanwege mogelijke banden met de moslim terreur beweging IS.